Η Πυροσβεστική εξετάζει αν για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο ευθύνεται μελισσοκόμος

Η Πυροσβεστική εξετάζει αν για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο ευθύνεται μελισσοκόμος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε μελισσοκόμο επειδή κάπνιζε μελίσσια, ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά στην περιοχή  ήταν επιπέδου τέσσερα. Επειδή το κάπνισμα έγινε περίπου την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού εξ αμελείας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών), που εκτελέστηκαν την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και πλησίον της έναρξής της, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα (4).

»Με τα παραπάνω δεδομένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.»

Πηγή: Πυροσβεστική Υπηρεσία

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx