Η πλατφόρμα staellinika.com τώρα και στα γερμανικά και στα γαλλικά

Η πλατφόρμα staellinika.com τώρα και στα γερμανικά και στα γαλλικά

Η πλατφόρμα λειτουργεί πλέον σε πέντε συνολικά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και πορτογαλικά

Η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα staellinika.com «Το παράθυρο στην ελληνική γλώσσα» για τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε νέες και νέους ομογενείς και σε ξενόγλωσσους χρήστες είναι πλέον διαθέσιμη και στα γαλλικά και γερμανικά. Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα λειτουργεί πλέον σε πέντε συνολικά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Η ψηφιακή μαθησιακή πλατφόρμα staellinika.com είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (που τη χρηματοδότησε αρχικά) και το Stavros Niarchos Foundation Centre for Hellenic Studies του Simon Fraser University στο Βανκούβερ του Καναδά.

Η γαλλική, γερμανική, ισπανική και πορτογαλική έκδοση χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών. Αποτελεί καρπό της συνεργασίας διεπιστημονικής ομάδας  ειδικών – παιδαγωγών, γλωσσολόγων, ειδικών πληροφορικής, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών.

Όλες οι εφαρμογές της πλατφόρμας διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε μεμονωμένους  χρήστες αλλά και σε σχολεία, καθώς προσφέρονται ειδικές λειτουργίες υποστήριξης διδασκόντων. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα σύγχρονο, διαδραστικό εργαλείο που εμπλουτίζεται συνεχώς με σειρά διαδικτυακών εφαρμογών και αναπτύσσεται σε νέες γλώσσες, απευθυνόμενη σε ένα όλο και μεγαλύτερο κοινό χρηστών ανά τον κόσμο.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε: «Με την επέκταση της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας staellinika.com στα γαλλικά και γερμανικά, προσφέρουμε το καινοτόμο αυτό ψηφιακό εργαλείο εκμάθησης της γλώσσας μας σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, κάλεσε τις νέες και τους νέους ομογενείς από το γαλλόφωνο και γερμανόφωνο χώρο να κάνουν χρήση των νέων δυνατοτήτων του εργαλείου ελληνομάθειας. Όπως είπε, «η ψηφιακή πλατφόρμα staellinika.com αποτελεί μια τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες μας για την εκμάθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, καθώς είναι κομβικής σημασίας για τη διατήρηση ζωντανής της ελληνικής ταυτότητας και συνείδησης στον Ομογενειακό Ελληνισμό».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι