Η πολιτεία της Λουιζιάνα θέλει να επιβάλει περιορισμούς στα χάπια της άμβλωσης

Γέννησε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λουιζιάνα, πολιτεία στις νότιες ΗΠΑ, ψήφισε χθες Τρίτη νομοσχέδιο που χαρακτηρίζει το χάπι της άμβλωσης «επικίνδυνη ουσία», η πρόσβαση στην οποία θα πρέπει να περιοριστεί, ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.

Η Λουιζιάνα έχει απαγορεύσει σχεδόν πλήρως την άμβλωση αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε το καλοκαίρι του 2022 προηγούμενη απόφασή του που προστάτευε το δικαίωμα αυτό των γυναικών. Έκτοτε περίπου είκοσι πολιτείες έχουν απαγορεύσει ή θέσει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στις αμβλώσεις.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λουιζιάνα πρέπει να εγκριθεί και από το Κογκρέσο της πολιτείας καθώς και από τον κυβερνήτη.

Βάσει αυτού, οι ουσίες που περιέχονται στα χάπια της άμβλωσης προστίθενται στον κατάλογο των «επικίνδυνων ουσιών» που υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους, ενώ θεωρείται αδίκημα η κατοχή τους χωρίς ιατρική συνταγή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η κατοχή χωρίς ιατρική συνταγή της μισοπροστόλης και της μιφεπριστόνης θα τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

«Εντελώς απαράδεκτο», αντέδρασε στο Χ η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λουιζιάνα μόλις υιοθέτησε νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την κατοχή χαπιών άμβλωσης, με ποινές που μπορεί να φτάσουν τα πολλά χρόνια φυλάκισης», κατήγγειλε.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: (αυτό συμβαίνει) εξαιτίας του Τραμπ», πρόσθεσε αναφερόμενη στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρείται ότι συνέβαλε στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου καθώς άλλαξε σημαντικά τη σύνθεσή του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μετά το καλοκαίρι του 2022 οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν χάσει κάθε δημοψήφισμα ή ψηφοφορία για το θέμα της άμβλωσης και οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να το θέσουν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου με στόχο να κερδίσουν ψήφους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι