Η πορεία της τρέχουσας κακοκαιρίας

Η πρόγνωση του καιρού σήμερα

“Χειμώνιασε” από το πρωί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με λίγες εξαιρέσεις. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr θα έχουμε από απόψε σε πολλές περιοχές ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής κατά τόπους, τοπικές χαλαζοπτώσεις, πολύ ενισχυμένους και τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες και νοτιοανατολικούς ανέμους, οι οποίοι έχουν ήδη φέρει πολλή αφρικανική σκόνη

Μέχρι το βράδυ έντονη κακοκαιρία προβλέπεται στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και σε τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ τη νύχτα αναμένονται βροχοπτώσεις και στην Αττική και στην Εύβοια -βροχόπτωση που κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 σε κλίμακα με μάξιμουμ το 5. Κατηγορίας 5 ήταν ο Ιανός το 2020 και η Ευρυδίκη το 2017 με τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Στην Αττική μέχρι στιγμής έχουν ενταθεί οι άνεμοι και έπεσε ψιλοβρόχι.

Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Αύριο Δευτέρα η κακοκαιρία θα εντοπίζεται κυρίως στη βορειοανατολική χώρα (με μεγάλα ύψη βροχής), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα των Κυκλάδων και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα. Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Αυξημένες θα παραμείνουν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, που αποτελουν πρόβλημα για όσους έχουν πνευμονολογικά ζητήματα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι