Η “δεκαήμερη καραντίνα όσων έλθουν στις γιορτές” αλλάζει τα εισιτήρια

Η “δεκαήμερη καραντίνα όσων έλθουν στις γιορτές” αλλάζει τα εισιτήρια

Σε δεκαήμερη καραντίνα θα παραμένουν όλοι όσοι έρχονται ή επιστρέφουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα κατά το διάστημα των εορτών και συγκεκριμένα από τις 18 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να ψάχνουν εισιτήριο για τις 17 Δεκεμβρίου και, μοιραία, δεν βρίσκουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι όσοι  επιστρέφουν ή πρωτοέρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) των τελευταίων 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα. Το επίμαχο διάστημα άφιξης είναι από τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Η προληπτική καραντίνα ισχύει “οριζόντια” για όλους και δεν εξαιρούνται φοιτητές ή εργαζόμενοι ή ακόμη και άτομα που ταξίδεψαν στον εξωτερικό για άλλου σοβαρούς λόγους. Η ανακοίνωση αυτή έκανε πολλούς σήμερα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους, όμως ούτε οι ενδιαφερόμενοι είναι εύκολο να ταξιδέψουν π.χ. 5 μέρες νωρίτερα από τη μέρα που προγραμμάτιζαν, ούτε οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να χωρέσουν μέσα σε λίγες ημέρες τα εισιτήρια 20 ημερών

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι