Η Ρωσία για τους δεκάδες νεκρούς της συναυλίας: Να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα αυτό το τερατώδες έγκλημα

Η Ρωσία για τους δεκάδες νεκρούς της συναυλίας: Να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα αυτό το τερατώδες έγκλημα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει το τερατώδες έγκλημα της επίθεσης ενόπλων με αυτόματα σε συναυλιακό χώρο -επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 νέοι και να τραυματισθούν πάνω από 30. Πάντως ρωσικά μέσα αναφέρονται σε 40 νεκρούς πλέον.

Αν και οι ρωσικές αρχές μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται στα κίνητρα των τριών κουκουλοφόρων ενόπλων -που προς το παρόν έχουν διαφύγει ως φαίνεται-, δημοσιογράφοι ζήτησαν σχολιασμό από το Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στο σχετικό ερώτημα “αν πρόκειται για ενέργεια Ουκρανών”, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι «προς το παρόν δεν έχουμε απολύτως καμία τέτοια ένδειξη».

Το περιστατικό σημειώθηκε απόψε στο Crocus Hall, σε βόρεια συνοικία της Μόσχας, λίγη ώρα προτού αρχίσει συναυλία και ο κόσμος αλλόφρων άρχισε να τρέχει να σωθεί όταν κατάλαβε ότι πρόκειται για επίθεση με όπλα. Τα βίντεο που έρχονται από το σημείο προκαλούν σοκ, καθώς έχουν καταγραφεί οι ένοπλοι να πυροβολούν αδιακρίτως.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι