Η Ρωσία για τους 90.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στα σύνορά της

Στόλτεμπεργκ: Συμφωνία για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Αντέδρασε η Ρωσία στην ΝΑΤΟική άσκηση με 90.000 Αμερικανους και Ευρωπαίους ενστόλους στα σύνορά της, σε σενάριο πολέμου στην ανατολική Ευρώπη

Η κλίμακα των γυμνασίων του Steadfast Defender 2024 αποτελεί ένδειξη μιας «αμετάκλητης επιστροφής του ΝΑΤΟ σε σχέδια του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρουσκό στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ΝΑΤΟ ανακοινωσε προ τριών ημερών πως θα πραγματοποιήσει τα μεγαλύτερης κλίμακας γυμνάσια από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου με την εμπλοκή περίπου 90.000 στρατιωτών. Το σενάριο προβλέπει στρατιώτες των ΗΠΑ να ενισχύσουν τους Ευρωπαίους σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας σε περίπτωση που ξεσπάσει σύγκρουση με έναν “σχεδόν ισότιμο αντίπαλο”.

“Τα γυμνάσια αυτά είναι άλλο ένα στοιχείο του υβριδικού πολέμου που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον της Ρωσίας”, δήλωσε ο Γκρουσκό στο RIA. “Γυμνάσια τέτοιας κλίμακας αποτελούν ένδειξη της τελικής και αμετάκλητης επιστροφής του ΝΑΤΟ σε σχέδια του Ψυχρού Πολέμου, όπου η διαδικασία, οι πόροι και οι υποδομές στρατιωτικού σχεδιασμού προετοιμάζονται για αντιπαράθεση με τη Ρωσία”.

Το ΝΑΤΟ δεν κατονόμασε τη Ρωσία στην ανακοίνωσή του περί “σεναρίου πολέμου”. Όμως το ανώτατο στρατηγικό έγγραφό του ταυτοποιεί τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή στην ασφάλεια των μελών του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx