Η Ρωσία προσεγγίζει το Αφγανιστάν – Εκτός της λίστας τρομοκρατικών οργανώσεων οι Ταλιμπάν

Μεντβέντεφ: Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ισοδυναμούσε με πόλεμο στη Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι «ελήφθη απόφαση για αφαίρεση των Ταλιμπάν από τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το Αφγανιστάν, Ζαμίρ Καμπούλοφ δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν «διάφορες νομικές διαδικασίες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η απόφαση». Η Ρωσία οικοδομεί τις σχέσεις της τους Ταλιμπάν από τότε που επανήλθαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, ωστόσο το κίνημα συνέχιζε να θεωρείται επισήμως εκτός νόμου στη Ρωσία. Η Μόσχα το είχε εντάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις πριν από 20 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx