Η Ρωσία βομβάρδισε κατά λάθος δικό της χωριό

Η Ρωσία βομβάρδισε κατά λάθος δικό της χωριό

Ρωσικό βομβαρδιστικό έπληξε χωριό κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία είτε λόγω ανθρώπινου λάθους είτε από βλάβη

Ρώσος περιφερειακός κυβερνήτης δήλωσε σήμερα (3/1) ότι έδωσε εντολή να ανοικοδομηθούν εννέα σπίτια σ’ ένα χωριό που βομβαρδίσθηκε κατά λάθος από ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο της Ρωσίας. Ο βομβαρδισμός αναφέρεται ως “έκτακτη εκκένωση πυρομαχικών αεροσκάφους”.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας, ανέφερε μια “απρογραμμάτιστη εκκένωση πυρομαχικών αεροσκάφους πάνω από το χωριό Πετροπάβλοφκα στην περιοχή του Βορόνεζ”, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία -απέχει περίπου 120 χλμ. από αυτά.

Ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Γκούσεφ δήλωσε ότι εννέα σπίτια θα ανοικοδομηθούν το συντομότερο δυνατόν και ότι επίσης προκλήθηκαν ζημιές σ’ ένα μικρό τοπικό σχολείο, ένα κέντρο τεχνών και ένα διοικητικό κτίριο. Τραυματίσθηκαν ελαφρά τέσσερις κάτοικοι, όπως είπε ο ίδιος, ενώ θα αποζημιωθούν και οι κάτοχοι ενός τρακτέρ και πέντε αυτοκινήτων, τα οποία υπέστησαν ζημίες.

Κανείς δεν απάντησε στο τι προκάλεσε το περιστατικό, αν δηλαδή επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος ή τεχνική βλάβη. Οι ζημιές ήταν περιορισμένες, αλλά προκλήθηκε ανησυχία.

Πηγή: TACC

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι