Η Ρωσία ζητάει από την Τουρκία να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά

Η Ρωσία ζητάει από την Τουρκία να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι δηλώσεις περί ενδεχόμενης στρατιωτικής υποστήριξης του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, που βρίσκονται σε διένεξη εξαιτίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στην φωτιά.

«Οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να πεισθούν να επιστρέψουν στα πολιτικά και διπλωματικά μέσα διευθέτησης της διένεξης», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ.

«Για το Κρεμλίνο πρωτίστως είναι αναγκαίο να υπάρξει το ταχύτερο κατάπαυση του πυρός και τερματισμός των εχθροπραξιών. Οποιεσδήποτε δηλώσεις περί κάποιας στρατιωτικής υποστήριξης ή στρατιωτικής δραστηριότητας, αναμφίβολα ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Είμαστε κατηγορηματικά εναντίον αυτής της προσέγγισης και δεν συμφωνούμε με μία τέτοια τοποθέτηση του ζητήματος. Καλούμε όλες τις χώρες, ιδιαίτερα τις χώρες που είναι εταίροι μας, όπως η Τουρκία, να κάνουν το παν ώστε να πείσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν στην ειρηνική διευθέτηση αυτής της παλιάς διένεξης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι «η ρωσική πλευρά βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το Γερεβάν , το Μπακού και την Άγκυρα σε διάφορα επίπεδα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι