Η Ρουμανία δημιουργεί ναυτική βάση για εκπαίδευση Ουκρανών

Η Ρουμανία δημιουργεί ναυτική βάση για εκπαίδευση Ουκρανών

Η Ρουμανία πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα ναυτική βάση εκπαίδευσης για τις ουκρανικές δυνάμεις, αφού το αντίστοιχο σχέδιο του προέδρου Κλάους Γιοχάνις εγκρίθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία από το ρουμανικό κοινοβούλιο στο Βουκουρέστι.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχουν δείξει την ανάγκη για εντατικοποίηση και διαφοροποίηση στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού», έγραψε ο Γιοχάνις σε επιστολή του προς τους βουλευτές. Η εκπαίδευση των Ουκρανών πεζοναυτών αναμένεται να είναι διάρκειας δύο ετών. Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης «την περαιτέρω συνεισφορά στη νέα διοίκηση του ΝΑΤΟ για τη βοήθεια και την εκπαίδευση στην ασφάλεια της Ουκρανίας (NSATU)». Τα ουκρανικά στρατεύματα θα λάβουν εκπαίδευση στην αεροπορική βάση Κάμπια Τούρζιι (Câmpia Turzii) στα βόρεια της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx