Η σύγκρουση ΕΕ – Ιταλίας ρίχνει χαμηλά το ευρώ

Η σύγκρουση ΕΕ – Ιταλίας ρίχνει χαμηλά το ευρώ

Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό επτά εβδομάδων σήμερα καθώς το δολάριο ενισχύθηκε και ενώ επιμένουν οι ανησυχίες για τη διαμάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τον προϋπολογισμό στην Ιταλία. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,4% στο 1,1444 δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 20 Αυγούστου.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο, βρίσκοντας στήριξη και στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων που επανήλθαν σε πορεία ανόδου προς τα υψηλά επίπεδα των τελευταίων επτά ετών. Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο κατά 0,3% στο 96,081, όχι μακριά από το υψηλό επτά εβδομάδων του 96,127 που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι