Η Τανσού Τσιλέρ, επόμενος ΥΠΕΞ Τουρκίας;

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας φέρεται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης να είναι υποψήφια για υπουργός Εξωτερικών σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Παλιά γνώριμη της Ελλάδας, η Τανσού Τσιλέρ, αναφέρεται ως φαβορί από έναν γνωστό Τουρκο δημοσιογράφο της εφημερίδας Sözcü, τον Ραχίμ Τουράν, που γράφει ότι «κυκλοφορούν παράξενες ειδήσεις» στο εσωτερικό του AKP που κάνουν λόγο για αντικατάσταση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Τουράν (τονίζοντας πάντως ότι πρόκειται για φήμη και όχι έγκυρη πληροφόρηση) η Τσιλέρ έχει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και έτσι ο Ερντογάν θα «σπάσει» πιο εύκολα τον πάγο που έχει δημιουργηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν και θα δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας με την αμερικανική διοίκηση. Πάντως το όνομα της Τανσού Τσιλέρ δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό που έχει πέσει στο τραπέζι. Ένα ακόμα όνομα που συζητείται είναι αυτό του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος πάντως δεν είναι ιδιαίτερα ηπίων τόνων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι