Τεχεράνη καλεί Αθήνα για διευθέτηση της κρίσης χωρίς τις ΗΠΑ

Τεχεράνη καλεί Αθήνα για διευθέτηση της κρίσης χωρίς τις ΗΠΑ,

Η Τεχεράνη καλεί την Αθήνα να συνεργαστεί για την επίλυση της κρίσης μετά την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο, χωρίς παρεμβάσεις των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις του, αναφορικά με την χθεσινή αντίδραση του State Department ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην εμπλέκονται σε υποθέσεις άλλων χωρών.

«Ο υπουργός Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλαν μονομερώς τους κανόνες τους στον κόσμο έχει παρέλθει», δήλωσε ο Ιρανός εκπρόσωπος Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Χαρακτήρισε μάλιστα την Ουάσινγκτον ως «τον μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά. Αλλά πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν καλές», δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Συμβουλεύω την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει την νόμιμη δικαστική οδό για το θέμα αυτό χωρίς τυμπανοκρουσίες». Επανέλαβε επίσης ότι η κατάσταση όλων των μελών και των δύο πληρωμάτων είναι καλή και έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε σήμερα video από την επιχείρηση κατάληψης των δύο τάνκερ από τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

https://twitter.com/i/status/1531341839630061569

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι