Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση θέλει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση θέλει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

«Στόχος μας είναι η πλήρης ένταξη στην ΕΕ. Χαρήκαμε με την αίτηση για ένταξη, αλλά η ιδέα στην ουσία εγκαταλείφθηκε» δήλωσε ο Οζγκιούρ Οζέλ, πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ομιλία του κατά την έναρξη του συνεδρίου του κόμματός του στην Άγκυρα.

Ο αρχηγός του CHP επεσήμανε ότι «στην τελευταία συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όλοι οι εκπρόσωποι 72 πολιτικών κομμάτων, 32 εκ των οποίων από ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσαν την υποστήριξή τους στο στόχο του CHP για ενσωμάτωση με την Ευρώπη και πλήρη ένταξη στην ΕΕ».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «δεν στοχεύουμε να ενταχθούμε στις τάξεις των χωρών όπου οι ηγέτες είναι ισχυροί, τα αυτοκίνητά τους πολυτελή και οι στόλοι των αεροσκαφών τους πολυάριθμοι, αλλά στις τάξεις των χωρών που οι ηγέτες είναι ταπεινοί, η δημοκρατία είναι ισχυρή και οι άνθρωποι του λαού είναι πλούσιοι».

Σύμφωνα με τον Οζγκιούρ Οζέλ, «αυτός ο στόχος δεν εμποδίζει την Τουρκία να δημιουργεί καλές σχέσεις με τις τουρκόφωνες δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας και να ενισχύει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα. Ωστόσο, η κληρονομιά των προγόνων του CHP είναι να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τις ανεπτυγμένες χώρες. Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της ισχυρής δημοκρατίας, της διάκρισης των εξουσιών και της πλήρους ένταξης στην ΕΕ» κατέληξε ο Οζγκιούρ Οζέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx