Η Τουρκία χρησιμοποιεί ως διαβατήριο για την ΕΕ τις διερευνητικές

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Νέο άνοιγμα στην Ευρώπη επιχειρεί η Τουρκία μέσω του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος επικαλείται ουσιαστικά ως “διαβατήριο” προς την ΕΕ την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα.

Ο Καλίν δήλωσε: «Χάρη στην γεμάτη όραμα ηγεσία του Προέδρου μας, ξεκίνησαν και πάλι μετά από 5 χρόνια οι διερευνητικές επαφές. Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα. Οι σχέσεις μας με τη γείτονα Ελλάδα είναι σημαντικό βήμα όσον αφορά τόσο τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τις ισορροπίες Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά σε αυτήν τη διαδικασία από εδώ και στο εξής».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο πρώην βουλευτής του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αϊκάν Ερντεμίρ που ζει πλέον στις ΗΠΑ είπε ότι η στροφή Ερντογάν προς τις διερευνητικές προκύπτει από την ανησυχία της Τουρκίας για νέες κυρώσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Εκτιμώ ότι αυτό προκύπτει λιγότερο από μια γνήσια θέληση να λυθούν ορισμένα ζητήματα και περισσότερο από τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα του Ερντογάν στο εσωτερικό. Σε αυτό το σημείο η Άγκυρα θέλει να αποφύγει νέες κυρώσεις από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ και ειδικά μετά την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ έχουμε δει μια πιο μετριοπαθή ρητορική από την Άγκυρα.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι