Η Τουρκία δηλώνει, πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα συνεχιστούν

Η Τουρκία δηλώνει, πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα συνεχιστούν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Tο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ανακοίνωσε σήμερα. Πως η Τουρκία θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική» της στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία έως ότου εκπληρώσει τους στόχους της.

Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα «συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και θα συνεχιστεί μέχρις ότου επιτύχει τους στόχους της, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα για να αποτραπούν επιβλαβείς συνέπειες σε αμάχους», τόνισε το Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την ηγεσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, το Συμβούλιο υπογράμμισε ότι η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να τηρήσουν τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν με την Αγκυρα «εκκαθαρίζοντας περιοχές από τρομοκράτες» το ταχύτερο δυνατόν στη βόρεια Συρία, μεταξύ των οποίων οι πόλεις Ταλ Ριφάτ και Μανμπίζ, τονίζει στο τηλεγράφημα του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει την Τουρκία, που στοχεύει για την ασφαλή και επιστροφή σε εθελοντική βάση Σύρων στην πατρίδα τους, χωρίς καμία διάκριση σε εθνότητα και θρησκεία», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι