Η Τουρκία δημιουργεί ψηφιακή πλατφόρμα στα Ρώσικα

Η Τουρκία δημιουργεί ψηφιακή πλατφόρμα στα Ρώσικα

Το κρατικό κανάλι TRT της Τουρκίας δημιούργησε νέο ψηφιακό κανάλι στα Ρωσικά ενώ οι διαφορές μεταξύ των χωρών διευρύνονται λόγω Λιβύης και Συρίας, ανέφερε το Bloomberg.

Το TRT Russian θα επικεντρωθεί στην παροχή εναλλακτικών προοπτικών σε καθημερινά θέματα και ειδήσεις που λείπουν από τα κύρια μέσα ενημέρωσης, ανέφερε το κανάλι στον ιστότοπό του.

Η Τουρκία και η Ρωσία υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στους εμφύλιους πολέμους στη Συρία και τη Λιβύη. Η Άγκυρα παρέχει στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη στην αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση της Λιβύης, ενώ Ρώσοι μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του Χάφταρ.

Τον Μάρτιο, η Τουρκία συνέλαβε τρεις Τούρκους υπηκόους που εργάζονται για το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik για ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η τουρκική επαρχία Χατάι είχε «κλαπεί» από τη Συρία. Οι κρατήσεις συνέπεσαν με συγκρούσεις μεταξύ υποστηριζόμενων από την Τουρκία στρατευμάτων και συριακών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στη βορειοδυτική Συρία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι