Η Τουρκία θα ενημερώσει την UNESCO για την Αγιά Σοφιά… λέει ο Μεβλούτ

Νέα κατολίσθηση στην Κόρινθο – Ξανάκλεισε ο Ισθμός

Η Τουρκία θα ενημερώσει την UNESCO για τα βήματα που γίνονται όσον αφορά την Αγία Σοφία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την απόφαση των τουρκικών αρχών για την μετατροπή του μνημείου από μουσείο σε τζαμί.

Την Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας αποφάσισε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο ήταν παράνομη και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ανακήρυξε τζαμί. Ο Τσαβούσογλου έκανε την ανωτέρω δήλωση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό δίκτυο TRT Haber. Η UNESCO ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς θα αξιολογήσει εκ νέου το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν την ανακήρυξε τζαμί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version