Η Turkish Airlines ματαίωσε ανεπισήμως τις πτήσεις προς Ιράν – Δεκάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Η Turkish Airlines ματαίωσε ανεπισήμως τις πτήσεις προς Ιράν – Δεκάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Για δεύτερη φορά η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines ματαίωσε χθες τις νυχτερινές πτήσεις της προς την Τεχεράνη, λόγω των φόβων μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή. Εν τω μεταξύ, ενώ ο Μπάιντεν «εύχεται το Ιράν να μην υλοποιήσει τις απειλές του», η Χεζμπολάχ εκτοξεύει δεκάδες ρουκέτες.

Όσον αφορά την τουρκική αεροπορική εταιρεία, χθες οι ημερήσιες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έγιναν κανονικά, αν και με κάποιες καθυστερήσεις. Εκείνες όμως που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν μετά τις 18.25 ματαιώθηκαν και μία από αυτές ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κρατικού αερομεταφορέα της Τουρκίας και τον πίνακα δρομολογίων του αεροδρομίου.

Η Turkish Airlines δεν έδωσε κάποια επίσημη εξήγηση ούτε έχει ανακοινώσει επισήμως ότι διακόπτονται τα δρομολόγια προς αυτή τη χώρα.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα και εν είδει αντιποίνων για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

«Η Ισλαμική Αντίσταση συμπεριέλαβε τον οικισμό Μπέιτ Χιλέλ (στο βόρειο Ισραήλ) στον κατάλογο των στόχων της και τον βομβάρδισε για πρώτη φορά με δεκάδες ρουκέτες», αναφέρει η ανακοίνωση του φιλοϊρανικού κινήματος. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα πως το Ιράν θα επιδείξει τελικά αυτοσυγκράτηση παρά τις απειλές ότι θα εκδικηθεί την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους χθες το απόγευμα (ώρα Αμερικής – ξημερώματα για την Ελλάδα) εάν πιστεύει πως το Ιράν “θα κάνει πίσω”, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε «Το ελπίζω. Δεν ξέρω…».

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάπτυξη επιπλέον δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου σπεύδουν πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη.

Ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί επίσης πριν από την επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε το Ιράν στις 13 Απριλίου εναντίον του Ισραήλ, τότε εις απάντηση της ισραηλινής επίθεσης στην ιρανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, όπου σκοτώθηκαν 16 άτομα, ένα εκ των οποίων στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx