Η Βραζιλία αγνοεί Μαδούρο… Θα παραδώσει την βοήθεια

Η Βραζιλία αγνοεί Μαδούρο… Θα παραδώσει την βοήθεια

Η Βραζιλία εννοεί να προχωρήσει κανονικά στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, παρά την ανακοίνωση του Μαδούρο, πως θα κλείσει τα σύνορα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης προεδρίας, ο στρατηγός ε.α. Οτάβιου Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα τρόφιμα και τα φάρμακα θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην παραμεθόρια πόλη Πακαράιμα ωσότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, να μπορέσει να στείλει φορτηγά για να παραλάβουν τη βοήθεια.

Ο Νικολάς Μαδούρο διεμήνυσε ότι θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και ότι το ίδιο μέτρο ενδέχεται να ληφθεί στα σύνορα με την Κολομβία. Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου τόνισε επίσης στις δηλώσεις του πως η Μπραζίλια αποκλείει οποιαδήποτε «προστριβή» στα σύνορα.

«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση δεν εντοπίζει προς το παρόν καμία πιθανότητα να υπάρξουν προστριβές, διότι μιλάμε για ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο Χέγκου Μπάχους, που επέμεινε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιμελητειακή της υποστήριξη ώστε να γίνει εφικτή η παραλαβή και η διανομή των ποσοτήτων των τροφίμων και φαρμάκων το Σάββατο, όπως επιδιώκει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version