Η Χαμάς συμφωνεί με τους όρους εκεχειρίας για να γλιτώσει η Ράφα

Φονικό πλήγμα του Ισραήλ σε κατοικία εργαζομένων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα

Η ηγεσία της Χαμάς αποδέχτηκε τους όρους για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα, όπως μεταδίδει το BBC.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς δηλώνει ότι ενημέρωσε το Κατάρ και την Αίγυπτο για την απόφασή της. Μέχρι πρότινος αρνείτο θεωρώντας ότι η πρόταση είναι ατελής και ότι το Ισραήλ θα πλήξει αμέσως την Ράφα, αλλά προφανώς το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί προχώρησαν με βάση το τελεσίγραφό τους σε εντολή εκκένωσης της Ράφα, έκανε την Χαμάς να συγκατατεθεί στους όρους που τίθενται.

Σύμφωνα με το Reuters το Ισραήλ είχε δώσει προθεσμία μέχρι χθες στην Χαμάς να δεχτεί αλλιώς θα εισέβαλε στην Ράφα και όντως σήμερα κάλεσε τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη και άρχισε λίγες ώρες αργότερα βομβαρδισμούς.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσει το Ισραήλ στην ανακοίνωση της Χαμάς και αν θα σταματήσει τα πλήγματα στη Ράφα. Η ανακοίνωση της Χαμάς αναφέρει:

«Ο αδελφός Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος Χαμάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Θάνι, και με τον Αιγύπτιο υπουργό Πληροφοριών, Αμπάς Καμέλ, και τους ενημέρωσε για την έγκριση του κινήματος Χαμάς της πρότασής τους σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός».

Μπορείτε να δείτε δηλώσεις και τους αυθόρμητους πανηγυρισμούς των πολιορκημένων κατοίκων της Γάζας ζωντανά από το βίντεο του Al Jazeera.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι