Ιανός: Δεν θα κινηθούν απόψε και αύριο λεωφορεία σε τέσσερις νομούς

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση για τα φαινόμενα που έχουν ήδη αρχίσει να πλήττουν τη χώρα εφιστώντας την προσοχή των πολιτών για τις επόμενες ημέρες.

Εντούτοις του έκανε εντύπωση που οι περιφέρειες και οι δήμαρχοι αποφάσισαν σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας να κλείσουν τα σχολεία τους για αύριο.

«Οι αγαπητοί κατά τα άλλα δήμαρχοι έκλεισαν τα σχολεία τους ενώ δεν θα υπάρχει πρόβλημα κακοκαιρίας», είπε.

Και οι δήμαρχοι αντέδρασαν, μια που από χτες η Πολιτική Προστασία παίρνει μέτρα για όλη τη χώρα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί και μέσω 112 για κυκλώνες. Το πόσο έντονη θα ήταν η κακοκαιρία ουδείς το γνώριζε και αν εκ των υστέρων φαίνεται πως “στρίβει” για αλλού και είναι πιο εντοπισμένο και ίσως πιο ήπιο το φαινόμενο, αυτό και πάλι κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει, όπως λένε οι δήμαρχοι των Επτανήσων και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το φαινόμενο δείχνει να εντοπίζεται πλέον κυρίως στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ επανέλαβε ότι η πολιτεία είναι σε επιφυλακή και θα γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις.

«Ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες» είπε.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ομάδες διάσωσης από πολλές πόλεις της Ελλάδας θα συνδράμουν αν χρειαστεί στις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία. Συγκεκριμένα αναμένεται να είναι σε επιφυλακή αλλά και να μεταφερθούν όπου χρειαστεί ομάδες διάσωσης από Λαμία, Λάρισα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Άρτα και Πρέβεζα.

Παράλληλα είναι σε επιφυλακή τρία ελικόπτερα, δύο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα της Πυροσβεστικής.

Απαγορεύεται -όπως ανακοίνωσε- από απόψε στις 9 το βράδυ και μέχρι τις 9 αύριο το βράδυ η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ καθώς και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας. Επισήμανε πως θα παραμείνει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι να επαναξιολογηθεί η κατάσταση αύριο το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, που αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία Ιανός, αύριο Παρασκευή, η Πολιτική Προστασία, ρίχνει το βάρος της στην Κινέτα και στην Μάνδρα, περιοχές που έχουν παλαιότερα υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές από κακοκαιρία και ειχαν θρηνήσει και θύματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι