Ιαπωνία: Ο Γιοσιχίντε Σούγκα εξελέγη νέος ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, σύμμαχος από καιρό του απερχόμενου πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, εξελέγη σήμερα στην ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για να αναλάβει την πρωθυπουργία έπειτα από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα.

Ο 71χρονος Σούγκα, ο οποίος υπηρέτησε την ιαπωνική κυβέρνηση από τη θέση του πανίσχυρου γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της σχεδόν 9ετούς θητείας του απερχόμενου πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει την συνταγή του προκατόχου του, τη λεγόμενη Abenomics, όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, τις κυβερνητικές δαπάνες και τις μεταρρυθμίσεις και ότι θα ακολουθήσει μια διπλωματική γραμμή που θα επικεντρωθεί στην συμμαχία για την ασφάλεια ΗΠΑ-Ιαπωνίας.

Ο Σούγκα εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία (377 ψήφοι) έναντι των δύο αντιπάλων του για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα (89 ψήφοι) και του πρώην υπουργού Άμυνας Σιγκέρου Ισίμπα (68 ψήφοι). Η εκλογή του στην ηγεσία του LDP ανοίγει τον δρόμο για να διαδεχθεί τον Σίνζο Άμπε στην πρωθυπουργία σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που αναμένεται να γίνει αυτήν την εβδομάδα. Ο Άμπε ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία για λόγους υγείας.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι