Ιαπωνία: Βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου στο αεροδρόμιο της Οκινάουα

Ιαπωνία: Βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου στο αεροδρόμιο της Οκινάουα

Για ακόμα μια φορά διακόπηκε η λειτουργία διαδρόμου στο αεροδρόμιο Νάχα της Οκινάουα στην Ιαπωνία, καθώς εργάτες ανακάλυψαν στην περιοχή βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η οποία δεν είχε εκραγεί. Πρόκειται για την τρίτη φορά που ανακαλύπτεται βόμβα στην περιοχή του αεροδρομίου, καθώς είχε προηγηθεί ο εντοπισμός ακόμα δύο βομβών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, η βόμβα εντοπίστηκε από ομάδα εργατών κοντά στον διάδρομο Νο.1 την Τετάρτη.

Η στρατιωτική αμερικανική εφημερίδα Stars and Stripes, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πόλης Νάχα, αναφέρει πως η βόμβα εντοπίστηκε κοντά στις άλλες δυο που είχαν ανακαλυφθεί στις 17 και 23 Απριλίου και οι οποίες απενεργοποιήθηκαν από ειδική μονάδα της ιαπωνικής Εθνοφυλακής. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση για την απενεργοποίηση της συγκεκριμένης βόμβας, ενώ μέχρι νεοτέρας έχει τοποθετηθεί μία ειδική προστατευτική πλάκα από πάνω.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες αξιωματούχους, οι βόμβες ενδεχομένως να είναι από αμερικανικές επιδρομές στην περιοχή της Οκινάουα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. «Δεν είναι σπάνιο να βρίσκουμε αριθμό βομβών σε τέτοιες περιοχές αλλά δεν έχουμε κάνει παρόμοια ανακάλυψη στην πόλη εδώ και δύο χρόνια» δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης. «Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε και άλλες βόμβες όπως αυτές, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα» πρόσθεσε.

Στις 17 Απριλίου εντοπίστηκε η πρώτη βόμβα, με αποτέλεσμα να κλείσει ο διάδρομο Νο.1 και να ακολουθήσουν ακυρώσεις πτήσεων. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την απενεργοποίηση της πρώτης βόμβας, ανακαλύφθηκε και η δεύτερη, μερικά μέτρα πιο μακριά. Μετά από την απενεργοποίηση τους ο διάδρομος άρχισε να λειτουργεί και πάλι μέχρι την Τετάρτη που ανακαλύφθηκε και η τρίτη βόμβα αν και αυτή τη φορά δεν υπήρξε ακύρωση πτήσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι