Ιδιώτες πνευμονολόγοι: Να εμβολιασθούμε κι εμείς κατά προτεραιότητα

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η Ένωση Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας (ΕΝΘΕ) απέστειλε προς το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια επιστολή με την οποία ζητεί οι ιδιώτες ιατροί πνευμονολόγοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμπεριληφθούν κατά χρονική προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

«Οι ιδιώτες πνευμονολόγοι ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στη μάχη που δίνει με τον κορονοϊό», αναφέρεται στην επιστολή. «Η ΕΝΘΕ, και όχι μόνο, ενεργοποιώντας τα μέλη της σε ολόκληρη τη χώρα, έβαλε πλάτη στην προσπάθεια αυτή, προσθέτουν. Άλλωστε εδώ και 10 μήνες οι πνευμονολόγοι της μάχονται στην πρώτη γραμμή, και μάλιστα παντού. Ωστόσο μετά λύπης της διαπιστώσαμε ότι δεν βρισκόμαστε πουθενά στο εμβολιαστικό πλάνο της κυβέρνησης» επισημαίνουν.

Απ΄όσο γνωρίζουμε από δημοσιογραφικές πληροφορίες τουλάχιστον ένας πνευμονολόγος (ιδιώτης)  έχει καταλήξει από κορονοϊό. Επίσης ένας (που ήταν υπεύθυνος σε μονάδα Cοvid σε δημόσιο νοσοκομείο) βρίσκεται αυτή την περίοδο στην ΜΕΘ διασωληνωμένος παρότι δεν πάσχει από υποκείμενο νόσημα και είναι μόλις 48 ετών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι