“Ιδρυτικό” και σοσιαλδημοκρατικό θέλει το ερχόμενο συνέδριο η Διαμαντοπούλου

Μια πυξίδα στην πράσινη έρημο του ΠΑΣΟΚ...

«Το ερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία πριν από τις εκλογές να αναταχθεί ουσιαστικά η πορεία του κόμματος και να έχει χαρακτηριστικά ιδρυτικού συνεδρίου», είπε  η ‘Αννα Διαμαντοπούλου στην τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε το κόμμα ως σοσιαλδημοκρατικό και όχι σοσιαλιστικό.

Η ίδια είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να δείξει ότι πάνω από όλα βάζει τη χώρα»,  υπαινισσόμενη ότι τώρα το κόμμα ή η ηγεσία του δίνει την εντύπωση πως βάζει πάνω από όλα την θεωρητικά σοσιαλιστική ιδεολογία του ή και προσωπικές φιλοδοξίες.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, που είναι υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος πρόσθεσε ότι η επιτυχής πορεία του από εδώ και πέρα προς το συνέδριο προϋποθέτει τακτικές συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, με ατζέντα και συγκεκριμένο χρόνο.

«Με δεδομένες τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται παγκοσμίως», είπε, «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανατοποθετήσει τη Σοσιαλδημοκρατία ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να συνδυάσει ανάπτυξη με δικαιοσύνη, τεχνολογική πρόοδο με κοινωνική συνοχή, πράσινη μετάβαση με ευκαιρίες για όλους. Αυτή πρέπει να είναι η βάση μας πάνω στην οποία θα στηθεί το αφήγημα του συνεδρίου».

Κατέστησε σαφές πώς «δεν πρέπει να βρεθούμε ούτε στην αυλή της Νέας Δημοκρατίας, με τις συντηρητικές και επικίνδυνες αντιλήψεις, ούτε στη μικρή θάλασσα των κομματιδίων του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο αυτόνομος πυλώνας της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα», όπως είπε.

Ενέπλεξε και λίγο Μάο, λέγοντας ότι «η διαφορετικότητα και η πολυσυλλεκτικότητα είναι πηγή δύναμης, όχι απειλή. Αυτή η διαφορετικότητα κάνει ένα κόμμα μεγάλο. Όταν υπάρχουν προτάσεις για τη χώρα και όχι απλώς για προσωπική διαφοροποίηση και όταν υπάρχουν κανόνες που τους σεβόμαστε όλοι, τότε πράγματι αφήνουμε “όλα τα λουλούδια να ανθίσουν”. Η διαφωνία δεν είναι εσωστρέφεια και η ενότητα δεν επιβάλλεται. Είναι αποτέλεσμα πολιτικής σύνθεσης και σεβασμού», είπε μεταξύ άλλων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx