Ιερέας στη Λυών – Τον πυροβόλησε άνδρας με μεσογειακά χαρακτηριστικά (upd)

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Ο άνδρας που πυροβόλησε τον Έλληνα ιερέα στην εκκλησία της Λυών δεν έχει ακόμα συλληφθεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ιερέας είναι 52 ετών και σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε ο ίδιος αλλά και αυτόπτες περαστικοί, ο δράστης είχε μεσογειακά χαρακτηριστικά και ύψος γύρω στο 1,90 μ. Φορούσε μακριά μαύρη καμπαρντίνα (προφανώς για να κουβαλήσει αθέατη την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε τον κληρικό στην κοιλιά) και μαύρο σκουφί. Πυροβόλησε δυο φορές τον ιερέα και έφυγε τρέχοντας.

iereas-2

Ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα του δράστη. Η κατάσταση του ιερέα είναι σοβαρή, καθώς μια βολή πέτυχε το ήπαρ του. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικους ότι δεν γνώριζε τον δράστη.

Όταν οι Γάλλοι αναφέρονται σε μεσογειακά χαρακτηριστικά, εννοούν τους Ιταλούς, τους Έλληνες, τους Ισπανούς και ίσως Τουρκους, αν και τους τελευταίους τους  εντάσσουν στα “μεσανατολικά” χαρακτηριστικά συνήθως.

Ο ιερέας σύμφωνα με κρητικά μέσα είναι από τα Χανιά και έχει δύο παιδιά. Είναι θεολόγος ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της Λυών το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.

Πιθανολογούν κάποια γαλλικά ΜΜΕ ότι το θύμα στο παρελθόν είχε ξαναδεχτεί επίθεση για προσωπικούς λόγους από Έλληνα με ψυχολογικά προβλήματα και ίσως να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι