Ικρίωμα στην Ακρόπολη για να αντικατασταθεί το αλεξικέραυνο

Ικρίωμα στην Ακρόπολη για να αντικατασταθεί το αλεξικέραυνο

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών υλοποιεί εργασίες αντικατάστασης του ιστού του αλεξικέραυνου του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, στα ανατολικά του Ερεχθείου», ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, απαντώντας σε επανειλημμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων προς το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την κεραυνική προστασία και τις εργασίες αντικατάστασης του αλεξικέραυνου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

«Οι εργασίες είναι απαραίτητες, καθώς αφορούν στην αντικατάσταση του παλαιού ιστού με νέο ανακλινόμενο, ο οποίος θα καθιστά ευχερέστερη τη συντήρηση της κεφαλής του αλεξικέραυνου. Η τροποποίηση θα συμβάλει στην αντικεραυνική προστασία του χώρου. Για την υλοποίηση του έργου απαιτείται η εγκατάσταση ικριωμάτων μεγάλου ύψους που θα παραμείνουν στο χώρο για μικρό διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την Ακρόπολη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx