Ηλεκτρική διασύνδεση στην Αν. Μεσόγειο: Συνάντηση Παπασταύρου με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση στην Αν. Μεσόγειο: Συνάντηση Παπασταύρου με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ

Η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ και τα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης στην Ανατολική Μεσόγειο, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, με τον νέο επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Josh Huck.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπασταύρου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον νέο επιτετραμμένο της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Josh Huck, και του ευχήθηκα καλή αρχή. Είναι ένας διπλωμάτης με μακρά εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ επί Πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη και Προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο ισχυρές από ποτέ, έχουν στρατηγικό βάθος, βαθιές ρίζες μεταξύ των λαών μας και αμοιβαιότητα των πολιτικών και των συμφερόντων μας.

»Στο επίκεντρο της συζήτησής μας τέθηκαν η ενεργειακή συνεργασία, ο κοινού ενδιαφέροντος Κάθετος Διάδρομος φυσικού αερίου Νότου-Βορρά, η αξιοποίηση των υποδομών μας για το αμερικανικό LNG σε Ρεβυθούσσα και Αλεξανδρούπολη, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον στα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι πρωτοβουλίες και τα έργα αυτά επιβεβαιώνουν, σταθερά, τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας και αποτελούν πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης και γεωστρατηγικής σταθερότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx