Ηλικιωμένη τραυματίσθηκε από τράγο αλλά την “σκότωσε” στρεπτόκοκκος

Στρεπτόκοκκος: Κρούσματα, θάνατοι και μηνύσεις για τα τεστ

Μια γυναίκα 80 ετών τραυματίσθηκε προ δέκα ημερών από τράγο στη μασχαλιαία χώρα και έδωσε μάχη για τη ζωή της σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, όχι όμως λόγω του τραύματος, που αντιμετωπίσθηκε εξαρχής επαρκώς. Εκείνο που την “σκότωσε” ήταν ο στρεπτόκοκκος, ο οποίος σύμφωνα με το lamianow.gr ήταν  η αιτία θανάτου και για άλλον κάτοικο της περιοχής πριν από ένα έτος.

Είναι άγνωστο -στους δημοσιογράφους τουλάχιστον- αν το μικρόβιο στην περίπτωση της 80χρονης βρισκόταν στα κέρατα του τράγου ή αν εισήλθε στον οργανισμό της μετά τον τραυματισμό είτε στην ύπαιθρο μέχρι τη διακομιδή της είτε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έφτασε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας σε βαριά κατάσταση, ενώ είχε προηγηθεί τριήμερη νοσηλεία της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για το τραύμα από τον τράγο.  Είχε τραυματισθεί από τη μασχάλη μέχρι κάποιο σημείο των πλευρών. Παρουσίαζε παράλληλα φλεγμονή του αναπνευστικού και, το κυριότερο, σηπτικό σοκ. Στο νοσοκομείο της Λαμίας ήταν πλέον φανερό ότι το πρόβλημα ήταν ο στρεπτόκοκκος. Μετά από μία εβδομάδα, η γυναίκα κατέληξε.

Οι περισσότεροι στρεπτόκοκκοι μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά με ισχυρή αντιβίωση, όμως όταν έχουν μπει στην κυκλοφορία του αίματος γίνονται πιο δύσκολο να καταπολεμηθούν, ειδικά σε ηλικιωμένα άτομα που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι