Ημιπληγική Γαλλίδα μηνύει τον εργοδότη της επειδή την πλήρωνε 20 χρόνια χωρίς να δουλεύει

Ημιπληγική Γαλλίδα μηνύει τον εργοδότη της επειδή την πλήρωνε 20 χρόνια χωρίς να δουλεύει

Γαλλίδα μήνυσε τον εργοδότη της επειδή συνέχιζε να την πληρώνει κανονικά από το 2002, παρότι έκτοτε δεν τής είχε ανατεθεί κανένα καθήκον. Η μηνύτρια είναι επιληπτική και εκ γενετής παράλυτη από την αριστερή πλευρά του σώματός της και του προσώπου, αλλά μπορούσε -όπως λέει- να κάνει γραμματειακή υποστήριξη. Η εταιρεία από πλευράς της ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε «να βρει αντικείμενο κατάλληλο για την εργαζόμενη επειδή έπαιρνε συνεχώς αναρρωτικές άδειες, οπότε προτιμούσε να την πληρώνει από ευαισθησία».

Η Γαλλίδα προσφεύγει στο δικαστήριο κατά του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών Orange για «διακρίσεις στην εργασία». Είχε προσληφθεί από την France Telecom το 1993, πριν  εξαγορασθεί η εταιρεία από την Orange. Η France Telecom την απασχόλησε ως γραμματέα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μέχρι το 2002, όταν η ίδια ζήτησε να μετατεθεί σε άλλη περιοχή της Γαλλίας επειδή θα μετακόμιζε. Η Orange αποδέχθηκε το αίτημα, «αλλά ο νέος χώρος εργασίας της δεν ήταν προσαρμοσμένος» στις ανάγκες της ημιπληγικής. Η Orange συνέχισε να της καταβάλλει πλήρη μισθό της για τα επόμενα 20 χρόνια, χωρίς να της αναθέσει κανένα αντικείμενο.

Η ημιπληγική κατέφυγε το 2015 στον Συνήγορο του Πολίτη κατά των Διακρίσεων αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η Orange προσπαθούσε να την εξαναγκάσει σε παραίτηση. «Εργασία για ένα άτομο με αναπηρία σημαίνει να έχει μια θέση στην κοινωνία, αναγνώριση, αλλά αυτή τη γυναίκα την έβαλαν κυριολεκτικά στο ράφι», είπε ένας συνήγορός της.

Η γαλλική εφημερίδα La Depeche επικοινώνησε με την Orange και η εταιρεία δήλωσε ότι έκανε «τα πάντα για να εξασφαλισθεί ότι η γυναίκα εργαζόταν στις καλύτερες δυνατόν συνθήκες. Η εταιρεία  έλαβε υπόψη της την προσωπική κοινωνική κατάσταση της γυναίκας και της κατέβαλε συνεχώς ολόκληρο το μισθό της, αλλά ειδικά προσαρμοσμένη θέση δεν βρέθηκε επειδή η εργαζόμενη βρισκόταν τακτικά σε αναρρωτική άδεια» Η εταιρεία της πρότεινε και συνταξιοδότηση, αλλά η εργαζόμενη δεν δέχθηκε και όπως λέει στην τελευταία μήνυσή της, παρουσίασε κατάθλιψη «επειδή το να σε πληρώνουν για να κάθεσαι δεν είναι προνόμιο, είναι ντροπή».

Πηγή: The Sun

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι