Ινδία: Θυσίασαν μαθητή “για να πάει καλά το σχολείο”

Ινδία: Θυσίασαν μαθητή “για να πάει καλά το σχολείο”

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Χάθρας της Ουτάρ Πραντές, στα βόρεια της Ινδίας, και κατηγορούνται ότι σκότωσαν ένα 11χρονο μαθητή πιστεύοντας ότι με την ανθρωποθυσία η σχολή θα ευημερούσε. Στο σχολείο αυτό έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους 600 γονείς. Ο διευθυντής του φέρεται να έχει ξαναπροσπαθήσει να κάνει ανθρωποθυσία.

Το πτώμα του 11χρονου βρέθηκε την Κυριακή στο κρεβάτι του ξενώνα όπου διέμενε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας. «Το αγόρι επρόκειτο να καεί σε πυρά στο πλαίσιο ιεροτελεστίας, αλλά αντέδρασε όταν πήγαν να το πάρουν από το κρεβάτι του και το έπνιξαν επί τόπου», πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να υπεισέλθει σε ουσιαστικές λεπτομέρειες, όπως ποιος ακριβώς τον σκότωσε, όμως μάλλον τρεις ήταν οι αυτουργοί. Συνελήφθησαν μετά τον θάνατό του αγοριού ο διευθυντής του σχολείου, ο πατέρας του διευθυντή που είναι και ιδιοκτήτης της σχολής και τρεις καθηγητές, που έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Και πάλι δεν αναφέρεται σαν ομολόγησαν τον φόνο ή τη συγκατάθεσή τους στην  “ιεροτελεστία”.

Ο πατέρας του παιδιού, που είναι προγραμματιστής υπολογιστών, κατήγγειλε ότι του τηλεφώνησαν πως είναι “αδιάθετος ο γιος του και θα τον πάνε στο νοσοκομείο”. Όπως είπε ο ίδιος πήρε το αμάξι του και έτρεξε στο σχολείο και πήρε από πίσω το όχημα των καθηγητών, αλλά αυτό δεν σταματούσε παρά τα κορναρίσματα του πατέρα. Ειδοποίησε την αστυνομία και τελικά το παιδί βρέθηκε νεκρό μέσα στο όχημα, φέροντας σημάδια στραγγαλισμού. Η εθνική υπηρεσία της Ινδίας, που συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα, κατέγραψε 103 ιεροτελεστίες θανάτου στη χώρα από το 2014 έως το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Indian Times

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx