Ινστιτούτο Κοχ: Ναι, μπορεί να έχουμε εμβόλιο σε 2 μήνες, αλλά δεν θα σωθούμε

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) θεωρεί ότι είναι δυνατή η διάθεση ενός πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο αλλά αυτό δεν σημαινει ότι “σωθήκαμε”.

«Οι πρώτες προβλέψεις εμφανίζουν ως εφικτή την δυνατότητα διάθεσης ενός ή, ενδεχομένως, περισσότερων εμβολίων για τον κορωνοϊό τους αμέσως επόμενους μήνες», αναφέρει η σημερινή δημοσίευση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) με τίτλο «Η πανδημία στη Γερμανία τους επόμενους μήνες».

Ωστόσο, η εν λόγω δημοσίευση προειδοποιεί ότι θα ήταν επικίνδυνο την παρούσα στιγμή να πιστεύει κανείς ότι η πανδημία θα είναι ελέγξιμη με ένα εμβόλιο από το φθινόπωρο.

«Αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να ανατρέψουν το όφελος από τον εμβολιασμό, όπως οι μεταλλάξεις του ιού ή οι σχετικά μικρές μόνο περίοδοι ανοσίας που τα εμβόλια θα παρέχουν», αναφέρει η επιστημονική δημοσίευση σύμφωνα με την DW. Η DW παραπέμπει στην δημοσίευση, αλλά όταν “πήγαμε” να διαβάσουμε το πρωτότυπο της δημοσίευσης στα γερμανικά, αυτή δεν ήταν πλέον ανηρτημένη.

Αν δεν πρόκειται για τεχνικό ζήτημα της ιστοσελίδας του Ινστιτουτου, ίσως το υπουργείο Υγείας παρενέβη θεωρώντας την δημοσίευση αμφιλεγόμενη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι