Ινστιτούτο Κοχ: “Το τρίτο κύμα κορονοϊού χτυπά ήδη τη Γερμανία”

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

«Στην Γερμανία έχει ήδη αρχίσει το τρίτο κύμα» της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και τόνισε ότι ακόμη και μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων και χρήσης προστατευτικής μάσκας. «Έχουμε απολύτως σαφείς ενδείξεις ότι στην Γερμανία έχει ήδη αρχίσει το τρίτο κύμα», δήλωσε ο καθηγητής Βίλερ κατά τη διάρκεια συνομιλίας με την Ένωση Δημοσιογράφων διαπιστευμένων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

«Ανησυχώ πολύ. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, με τις μάσκες και τις αποστάσεις είναι απολύτως απαραίτητη παρά τους εμβολιασμούς». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου που έχει την ευθύνη για την επιστημονική διαχείριση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανοσοποίησης του πληθυσμού είναι το όπλο και κατά των μεταλλαγμένων ιών, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα χρειαστούν και αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων. Εκτίμησε πάντως ότι, εάν δεν υπάρξουν προβλήματα στην παραγωγή, έως το φθινόπωρο θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού στη χώρα. «Εάν αυτό συμβεί, θα μπορούσαν να αρθούν όλα τα μέτρα», τόνισε.

Ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ανέρχεται σήμερα στο 69,1 από το 65,4 του προηγούμενου 24ώρου. Η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται ωστόσο και από τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στο εγχείρημα και, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων (KBV) Αντρέας Γκάσεν, αυτό δεν αναμένεται να συμβεί νωρίτερα από τον Μάιο, περίπου έναν μήνα αργότερα από τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, κυρίως λόγω έλλειψης επαρκούς ποσότητας εμβολίων. «Όσο ισχύει αυτό, η προτεραιότητα θα δίδεται στα εμβολιαστικά κέντρα», τόνισε ο κ. Γκάσεν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι