Ινστιτούτο Κοχ: Το εμβόλιο μάλλον καλύπτει κι από αυτή τη μετάλλαξη – Θα ξέρουμε πιο πολλά σε 14 μέρες

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Kox, λοιμωξιολόγος Τόμας Μέρτενς, εκτιμά ότι «σύμφωνα με την παρούσα φάση των ερευνών, τα υπάρχοντα εμβόλια προσφέρουν προστασία και από τη νέα μετάλλαξη».

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ένδειξη ότι το εμβόλιο δεν είναι πλέον αποτελεσματικό απέναντι στη νέα μετάλλαξη και ο πανικός δεν βοηθά κανέναν», είπε. «Για να βεβαιωθούμε απαιτούνται περαιτέρω έρευνες και οι έρευνες αυτές ήδη διεξάγονται τόσο στη Βρετανία όσο και από την Biontech στη Γερμανία», δήλωσε ο Μέρτενς σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

«Θα έχουμε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα σε 14 ημέρες. Μέχρι τότε, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι. Η αναστάτωση δεν βοηθά κανέναν σε τίποτα. Ωστόσο, δεν πιστοποιούνται τα πάντα μέσα σε ένα κλειστό εργαστήριο. Για παράδειγμα, εξετάζουμε και άτομα που ειχαν ήδη μολυνθεί από τον συνήθη κορονοϊό την άνοιξη. Κοιτάμε εάν μολύνθηκαν και από τη νέα μετάλλαξή του και, κυρίως, αν ασθένησαν από αυτήν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx