Ιολόγος Γιώργος Παυλάκης: Έχασα κι εγώ εμβολιασμένο συγγενή

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Μετά την γνωστοποίηση ότι νοσεί ο εμβολιασμένος αλλά και καρδιοπαθής πατέρας του καθηγητή του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, παρόμοια ανάρτηση έκανε και ο Γιώργος Παυλάκης, που ηγείται του τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αλλά παρακολουθεί στενά τα της Ελλάδος.

«Μόλις χάσαμε και μεις διασωληνωμένο συγγενή στην Αθήνα που είχε κάνει και τις δυο δόσεις εμβολίου. Ο κορονοϊός έρχεται ολοένα και κοντινότερα σε κάθε οικογένεια….», αναφέρει. «Ο Πειραιάς είναι γεμάτος από τα μεταλλαγμένα στελέχη και δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι ο εμβολιασμός είναι πανάκεια. Οι εργατικές περιοχές της Αττικής θα πληγούν σκληρά με όλες τις δουλειές ανοιχτές χωρίς ισχυρά μέτρα προστασίας», προσθέτει, και συνεχίζει: «Εν τω μεταξύ αυτός ο πανικός ότι τα σπίτια είναι το “πρόβλημα” και άμα βγούμε έξω και τα ανοίξουμε όλα, εστίαση, σχολεία, εκκλησίες, θα τελειώσουμε με την επιδημία δεν λέει να κοπάσει. Κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα», γράφει.

«Είναι καιρός να αρχίσει ουσιαστική και μόνιμη καμπάνια ενημέρωσης σε βάθος για όλη την κοινωνία. Κανένα μέτρο από μόνο του δεν θα μας γλυτώσει από την πανδημία. Σε αυτή τη φάση τα χρειαζόμαστε όλα. Αυτοπροστασία με καλές μάσκες σωστά φορεμένες. Αποστάσεις και αποφυγή εσωτερικών χωρών και συνωστισμών. Εμβόλια. Τεστ συχνά για όλους που βρίσκονται σε κοινούς χώρους. Το μόνο μαγικό φάρμακο αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έκανε η Πορτογαλία. Έκοψαν το τεράστιο τρίτο κύμα που είχαν μέσα σε ένα μήνα. Πήγαν 12 φορές κάτω τα κρούσματα, κανένα θάνατο σήμερα! Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο;;» αναφέρει.

Στην Πορτογαλία, που είχε φτάσει στο σημείο να ζητάει εντατικολόγους και αναπνευστήρες από τη Γερμανία και τα νοσοκομεία στη Λισαβώνα δεν είχαν πλέον γεννήτριες για παροχή οξυγόνου, υιοθέτησαν ένα πιο σκληρό λοκντάουν και άνοιξαν δραστηριότητες πολύ σταδιακά όταν πλέον το κύμα είχα αρχίσει να υποχωρεί σημαντικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι