Ιός στη Γαλλία: “Μη μιλάτε μέσα στα μέσα μεταφοράς και στο μετρό”

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Η σύσταση της γαλλικής Ιατρικής Ακαδημίας προς τους πολίτες, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ειναι όσοι μετακινούνται με το μετρό, να μη μιλούν ούτε στο κινητό τους ουτε μεταξύ τους αν συνταξιδεύουν με συντροφιά.

Με την έλευση των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού στη χώρα, η Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας συνέστησε στο επιβατικό κοινό να έχει το στόμα του κλειστό στη διάρκεια της διαδρομής: δηλαδή, να μην μιλάει με φίλους, γνωστούς ή συγγενείς, ούτε όμως και να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη κι αν φοράει μάσκα.

«Εφόσον είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις όταν χρησιμοποιούμε τις δημόσιες συγκοινωνίες, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι η σιωπή», συνιστά η Ακαδημία, ώστε να αποτρέπεται η διασπορά σταγονιδίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι