ΗΠΑ: Άνδρας πυροβόλησε πάνω από δέκα άτομα σε πάρκο, “στα τυφλά”

ΗΠΑ: Άνδρας πυροβόλησε πάνω από δέκα άτομα σε πάρκο, “στα τυφλά”

Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν από σφαίρες σε δημοτικό υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας, όχι μακριά από την αμερικανική μεγαλούπολη Ντιτρόιτ, χθες το απόγευμα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία, κάνει λόγο για επίθεση «στα τυφλά» και δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη που βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ταμπουρωμένος.

Ο ύποπτος παρέμενε ασύλληπτος το βράδυ, πάντως η αστυνομία διαβεβαίωσε πως πιστεύει ότι τον έχει εντοπίσει σε κοντινό ακίνητο και τον έχει περικυκλώσει. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ύποπτος άνδρας φέρεται να βγήκε από το αυτοκίνητό του έξω από το πάρκο Brooklands Plaza Splash Pad, στο Ρότσεστερ Χιλς, στο Μίσιγκαν, και να πυροβόλησε στα τυφλά περίπου τριάντα φορές με ημιαυτόματο πιστόλι Glock διαμετρήματος 9 χιλιοστών, αλλάζοντας γεμιστήρες επανειλημμένα, όπως είπε ο σερίφης της κομητείας Όκλαντ.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπέκυψε κάποιο από τα θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία, που αρχικά έκανε λόγο για πέντε τραυματίες.

Η κοινότητα Ρότσεστερ Χιλς απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Ντιτρόιτ προς βορρά. Η γειτονική κοινότητα Όξφορντ Τάουνσπιπ, επίσης υπαγόμενη στην κομητεία Όκλαντ, είχε μετατραπεί το 2021 σε θέατρο επίθεσης με όπλο μέσα σε σχολείο που διέπραξε μαθητής, 15 ετών τότε, σκοτώνοντας τέσσερις συμμαθητές του και τραυματίζοντας άλλους έξι και μέλος του διδακτικού προσωπικού.

«Είναι γροθιά στο στομάχι προφανώς για εμάς εδώ στην κομητεία Όκλαντ», είπε ο κ. Μπουσάρντ. «Έχουμε βιώσει πολλές τραγωδίες (…) Ακόμα δεν έχουμε χωνέψει καλά-καλά τι έγινε στην Όξφορντ», πρόσθεσε ο σερίφης.

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ δήλωσε μέσω X «συγκλονισμένη» για τους μαζικους πυροβολισμούς στο Ρότσεστερ Χιλς. Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν περισσότερα από 400 εκατομμύρια όπλα και οι προσπάθειες κατά καιρούς  να επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι συνήθως πέφτουν στο κενό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Associated Press

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι