ΗΠΑ: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις εκρήξεις στο Ιράν – Έκλεισαν πέντε Καπιτώλια λόγω απειλών για βόμβες

Με την αιματοχυσία στο Ιράν το ISIS έσπασε το μέτωπο του Ισλάμ κατά του Ισραήλ, Σταύρος Λυγερός

Οι ΗΠΑ αρνούνται κάθε ανάμιξη στις εκρήξεις στο νεκροταφείο της Κερμάν και δηλώνουν άγνοια για το χτύπημα στη Βηρυτό. Ομως απειλές για βόμβες “έκλεισαν” πέντε καπιτώλια σε ισάριθμες πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται, με κανέναν τρόπο, στις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράν και δεν έχουν λόγο να πιστεύουν ότι εμπλέκεται το Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, υποστηρίζοντας ότι η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή «δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας».

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Κερμάν του Ιράν από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τελετής στη μνήμη του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Κάσεμ Σολεϊμανί ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το 2020 στη Βαγδάτη. Ιρανοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν σε «δράστες τρομοκράτες», χωρίς να προσδιορίσουν ποιους εννοούν.

Ο Μίλερ επίσης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία ανάμιξη και στην επίθεση στη Βηρυτό, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι σημαντικών μελών της Χαμάς, τα οποία πάντως χαρακτηρισε αιμοσταγείς τρομοκράτες. Όπως είπε, «οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία ενημέρωση πριν από το χτύπημα».

Καπιτώλια κλειστά

Συναγερμός σήμανε σήμερα στα Καπιτώλια έξι αμερικανικών πολιτειών έπειτα από βομβιστικές απειλές, υποχρεώνοντας τις υπηρεσίες ασφαλείας να τα εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους. Ειδικότερα, εκκενώθηκαν τα Καπιτώλια στις πολιτείες Κονέκτικατ, Τζόρτζια, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μισισίπι και Μοντάνα.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εκκένωσαν τα κτιριακά συγκροτήματα, διενεργώντας εξονυχιστικούς ελέγχους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί εντοπισμός εκρηκτικών υλών ή άλλο ύποπτο εύρημα.

Σε Τζόρτζια, Μισισίπι και Μοντάνα, οι αρχές σήμαναν ήδη λήξη συναγερμού. Το Καπιτώλιο στην πολιτεία Κονέκτικατ έκλεισε για λίγο προτού ανοίξει ξανά, αφού η αστυνομία έκρινε ότι η απειλή ήταν φάρσα, μεταδίδει η Middletown Press.

Στο Κεντάκι, ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίαρ δήλωσε ότι «όλοι είναι ασφαλείς» και ότι το πολιτειακό Καπιτώλιο εκκενώθηκε προκειμένου η αστυνομία να ερευνήσει τους χώρους. Η εφημερίδα Lexington Herald-Leader ανέφερε ότι απειλητικά μηνύματα για τοποθέτηση βόμβας είχαν σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αρκετούς αξιωματούχους της πολιτείας.

Στο Μίσιγκαν, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πολιτειακό Καπιτώλιο θα παραμείνει σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους, μετά την αποστολή e-mail που περιείχε απειλή για βόμβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι