ΗΠΑ: Ένοχος για διαφθορά ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ

ΗΠΑ: Ένοχος για διαφθορά ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ

Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε σήμερα ένοχο για διαφθορά τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, γράφοντας τον επίλογο της πολιτικής σταδιοδρομίας του άλλοτε πανίσχυρου στελέχους των Δημοκρατικών.

 

Οι ένορκοι διαβουλεύονταν επί τρεις ημέρες προτού ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους στη δίκη, η οποία διήρκησε εννέα εβδομάδες.

Ο 70χρονος Μενέντεζ, ο οποίος μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βάρυναν: δωροληψία και άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι ανταλλάγματος επ’ ωφελεία ιδίως της Αιγύπτου και του Κατάρ, παρακώλυση της δικαιοσύνης, καθώς και ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι