ΗΠΑ: Υπάρχει πραγματικός κινδυνος το Ιράν να επιτεθεί άμεσα στο Ισραήλ

Πώς θα αντιδράσει η Τεχεράνη στην ισραηλινή επίθεση, Γιώργος Βενέτης

«Οι απειλές για επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ είναι αξιόπιστες και πραγματικές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους που εικάζει ότι θα είχε μια τέτοια επίθεση. Υπενθυμιζεται ότι χθες η Ρωσία συνέστησε στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή -μια σύσταση που είχε ξαναγίνει πέρσι τον Οκτώβρη, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή, ειδικά στο Ισραήλ, στον Λίβανο και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη Παλαιστινιακών Εδαφών-Ισραήλ, καθώς και στην περιοχή της (διαχωριστικής) ‘Μπλε Γραμμής’ ανάμεσα στον Λίβανο και το Ισραήλ, παραμένει ασταθής. Συστήνουμε στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην περιοχή, ειδικά στο Ισραήλ, στον Λίβανο και στα Παλαιστινιακά Εδάφη παρά μόνο για περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης”, ανέφερε χθες το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Παράλληλα δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης Bloomberg, που επικαλείτο ισραηλινές πηγές στον χώρο της Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, ανέφερε προχθές ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούν ότι επίκεινται μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις ή πλήγματα με drone από το Ιράν ή από συνεργάτες της Τεχεράνης εναντίον στρατιωτικών ή κυβερνητικών στόχων».

Σήμερα

Σήμερα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «ενημερώνεται διαρκώς σχετικά και οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί. Ο κινδυνος να επιτεθεί το Ιράν είναι πραγματικός και οι σχετικές πληροφορίες αξιόπιστες».

Υπενθυμίζεται πως ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να δεχθεί επίθεση στο νότιο ή το βόρειο τμήμα του. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν παροτρύνει «Κίνα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία να πιέσουν το Ιράν να μην προχωρήσει σε επίθεση κατά του Ισραήλ».

Σημειώνεται πως το Ιράν αφήνει να διαρρεύσει πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ωστόσο ισραηλινά μέσα αναπαράγουν την είδηση ότι επίκειται επίθεση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι