ΗΠΑ και Βρετανία συζήτησαν για Γάζα, Ερυθρά Θάλασσα, Ουκρανία

Επίθεση των Χούτι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Συσκέφθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας και των ΗΠΑ για τη φόρμουλα επίλυσης του προβλήματος στην Ερυθρά, αλλά και για την Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Κάμερον συζήτησαν για τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και για τους πολέμους στη Γάζα και την Ουκρανία, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συζήτησαν για “την ανάγκη να βελτιωθεί η προστασία των αμάχων και η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα” και για “τη σημασία της συλλογικής πολύπλευρης δράσης για την αντιμετώπιση των απειλών για τα παγκόσμια συμφέροντα που θέτουν οι επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Υπενθυμιζεται ότι οι Βρετανοί ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν ναρκαλιευτικό στην Ουκρανία και η Τουρκια ξεκαθάρισε ότι κανένα πολεμικό πλοίο -ούτε ναρκαλιευτικό- δεν μπορεί να περάσει από τα Στενά αφού ενεργοποιήθηκε εδώ και δύο χρόνια η πρόβλεψη της Συνθήκης του Μοντρέ, σύμφωνα με την οποία δεν περνά από τον Ελλήσποντο κανένα πλοίο των εμπολέμων, όμως ούτε και άλλων κρατών που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ισορροπία δυνάμεων.

Όσον αφορά στην Ερυθρά Θάλασσα, συζητείται ατύπως αν πρέπει ή όχι  να γίνει επέμβαση στην Υεμένη, καθώς οι Χούθι από εκεί εκτοξεύουν τους πυραύλους τους. Όσοι θέλουν να περιοριστεί ο πόλεμος είναι της γνώμης να “χτυπηθούν” μόνον πλοιάρια των Χούθι και να αναπτυχθούν δυνάμεις για να αναχαιτίζουν πυραύλους και drone στην θαλάσσια περιοχή, χωρίς να “πατήσουν” πόδι στην Υεμένη και χωρίς να βομβαρδίσουν σημεία της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι