ΗΠΑ: “Με τον Νετανιάχου συμφωνήσαμε, πρέπει να αποδεχτεί το σχέδιο και η Χαμάς”

ΗΠΑ: “Με τον Νετανιάχου συμφωνήσαμε, πρέπει να αποδεχτεί το σχέδιο και η Χαμάς”

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνάντησής που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος αποδέχεται το νέο σχέδιο για εκεχειρία και ότι πρέπει τώρα να το δεχτεί και η Χαμάς.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν μία νέα συμβιβαστική πρόταση μετά τις ενστάσεις του Ισραήλ και ότι τώρα «είναι υποχρέωση της Χαμάς να αποδεχθεί επίσης τη συμβιβαστική πρόταση». Η Χαμάς όμως διαμήνυσε προ ημερών ότι ήταν υπέρ της προηγούμενης πρότασης των ΗΠΑ για εκεχειρία και ανταλλαγή ομήρων/ κρατουμένων και ότι δεν σκοπεύει να αποδεχτεί τις τροποποιήσεις που επέβαλε το Ισραήλ. Ο Μπλίνκεν είπε γενικά ότι οι τροποποιήσεις  «έλαβαν υπ΄όψη τους τις ανάγκες του Ισραήλ να είναι ασφαλές» -κάτι που αφορά την παρουσία Ισραηλινών σε σημαντικά σημεία στη Γάζα και την περίμετρό της.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι στη Γάζα έχουν πλέον κρούσματα πολιομυελίτιδας, ο Μπλίνκεν είπε ότι συνεργάζεται με την ισραηλινή κυβέρνηση για ένα σχέδιο εμβολιασμού, γεγονός που υποδηλώνει ότι θεωρεί το Ισραήλ κυρίαρχο κράτος στη Γάζα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι