ΗΠΑ: Μέσα σε 24 ώρες κατέστρεψαν 4 drones των Χούτι

ΗΠΑ: Κατέστρεψαν δυο σκάφη των Χούτι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι χθες Κυριακή κατέστρεψαν δυο drones των Χούτι σε περιοχές ελεγχόμενες από το κίνημα ανταρτών στην Υεμένη, προσθέτοντας πως συμμαχικές δυνάμεις κατέρριψαν ακόμη δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από τον Κόλπο του Άντεν.

Τα συστήματα αυτά κρίθηκε ότι ήγειραν «άμεση απειλή για τις αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις και εμπορικά πλοία που διέρχονται από την περιοχή», ανέφερε μέσω X χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη φρασεολογία για τις επιχειρήσεις του είδους το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Χθες το πρωί, πηγές προσκείμενες στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι η φρεγάτα Ψαρά (F-454) – η οποία συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή Ασπίδες για την προστασία της ναυσιπλοΐας ανοικτά της Υεμένης – κατέρριψε δυο drones τα οποία απειλούσαν εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, ενώ ακόμη δύο UAVs απομακρύνθηκαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx