ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ απομακρύνει το διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ απομακρύνει το διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απομάκρυνση του Ράντολφ Άλες από τη θέση του διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (Secret Service), που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο μετά από την απομάκρυνση της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν.

Την είδηση απομάκρυνσης του Άλες μετέδωσε πρώτα το CNN λίγο νωρίτερα, αναφέροντας ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στον υπηρεσιακό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι να ζητήσει την παραίτηση Άλες.

Ένας αξιωματούχος χαρακτήρισε στο CNN τις απολύσεις των Νίλσεν και Άλες «σχεδόν συστηματικές εκκαθαρίσεις» στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Ο διευθυντής της Secret Service δίνει αναφορά στον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Άλες θα αποχωρήσει από το πόστο του σύντομα και ο Τζέις Μάρεϊ, στέλεχος της Υπηρεσίας, θα αναλάβει τον Μάιο τη θέση του διευθυντή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι