ΗΠΑ: Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας υπέβαλε την παραίτησή του

ΗΠΑ: Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας υπέβαλε την παραίτησή του

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τσαντ Γουλφ υπέβαλε την παραίτησή του με ισχύ από τα μεσάνυχτα, δήλωσε αξιωματούχος στο πανίσχυρο αυτό υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο. Ο Τσαντ Γουλφ, στο αξίωμα από τον Νοέμβριο του 2019, επέκρινε την περασμένη εβδομάδα την «τραγική» εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Αποχωρεί ενώ πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες για νέες απειλές ενόψει της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον την 20ή Ιανουαρίου. Είναι ο τρίτος υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ που υποβάλλει παραίτηση μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, έπειτα από τις Ελέιν Τσάο (Μεταφορών) και Μπέτσι ΝτεΒός (Παιδείας).

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ απέσυρε την εισήγησή του ο Τσαντ Γουλφ να αναλάβει τον ρόλο μόνιμα και ο ενδιαφερόμενος αντέδρασε λέγοντας πως θα υπέβαλε την παραίτησή του άμεσα. Πάντως σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και CNN, σε επιστολή του προς τους υφισταμένους του ο Τσαντ Γουλφ αναφέρει ότι αποχωρεί εξαιτίας των «πρόσφατων γεγονότων», μολονότι σκόπευε να παραμείνει ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Τραμπ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx