ΗΠΑ: Οικονομικά μέτρα κατά τεσσάρων εποίκων της Δυτικής Όχθης

ΗΠΑ: Οικονομικά μέτρα κατά τεσσάρων εποίκων της Δυτικής Όχθης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα την επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών εποίκων που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου οι επιθέσεις των εποίκων στους ντόπιους έχουν αυξηθεί μετά την 7η Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση αφορά τέσσερα άτομα ενώ στη Δυτική Όχθη έχουν σημειωθεί πάνω από 180 επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων το τελευταίο τετράμηνο και έχουν σκοτωθεί 300 Παλαιστίνιοι.

Οι κυρώσεις αυτές υιοθετούνται στο πλαίσιο προεδρικού διατάγματος που εκδόθηκε σήμερα και αναφέρει ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις «σε πρόσωπα που κατηγορούνται για επιθέσεις ή τρομοκρατικές ενέργειες ή υπονομεύουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην συγκεκριμένη περιοχή».

Παρότι πρώτος και σταθερός επί δεκαετίες σύμμαχος του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να καταδικάζουν τις βιαιότητες εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και προτρέπουν τις ισραηλινές αρχές να φροντίσουν να μπει τέλος σε αυτές και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στρέφονται κατά τεσσάρων ατόμων στα οποία θα απαγορευτεί η είσοδος ή η παραμονή στις ΗΠΑ και θα δεσμευτούν τυχόν περιουσιακά τους στοιχεία εκεί. Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη ανακοινώσει περιορισμούς στην έκδοση βίζας κατά Ισραηλινών εξτρεμιστών εποίκων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι