ΗΠΑ προς Ζελένσκι: Θα θέλαμε κάτι πιο συγκεκριμένο για τη στρατηγική στον πόλεμο

ΗΠΑ προς Ζελένσκι: Θα θέλαμε κάτι πιο συγκεκριμένο για τη στρατηγική στον πόλεμο

Ανησυχούν στις ΗΠΑ με τις διαφωνίες μεταξύ Ζελένσκι και στρατιωτικών και θέλουν σύντομα ένα συγκεκριμένο πλάνο για τη στρατηγική της Ουκρανίας το 2024

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας Τζέϊκ Σάλιβαν, σκοπεύει κατά πάσα πιθανότητα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, νσ ζητήσει από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο για τον πόλεμο με τη Ρωσία, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δικές του πηγές που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg  οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επεξεργάζονται σχέδιο για το 2024 και  «η Ουάσιγκτον θέλει να προσδιορίσει πώς θα διοργανώσει καλύτερα τη δική της υποστήριξη προς αυτό». Παράλληλα ανησυχούν οι ΗΠΑ επειδή “ακούγονται” σοβαρές διαφωνίες μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Ζαλούζνι.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αυτό καθυστερεί ακόμα περισσότερο την διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής. O Ζαλούζνι θεωρεί ήδη από πέρσι την άνοιξη ότι η Ουκρανία πρέπει να εστιασθεί στην σταθερή άμυνα, ενώ ο Ζελενσκι αυτό το θεωρούσε ηττοπαθές.

Πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από το Κογκρέσο, να εγκρίνει το ποσό των 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας , του Ισραήλ και της Ταϊβάν. Τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό, προορίζονταν για το Κίεβο. Ο προϋπολογισμός αυτός όμως δεν έχει ακόμη εγκριθεί, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιμένουν ότι τα ζητήματα χρηματοδότησης εξετάζονται ξεχωριστά και φέρονται να κωλυσιεργούν. Το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, δόθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι