ΗΠΑ: Θα είναι υποψήφιος ο πρώην αντιπρόεδρος Μπάιντεν;

Οι παγίδες στον δρόμο του Τζο Μπάιντεν προς την κάλπη, Κώστας Ράπτης

Η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της οργάνωσης, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για το αν θα μπορέσει να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα. Αυτό που είναι σίγουρο ότι έχει ο Τζο Μπάιντεν, είναι οι ισχυροί δεσμοί που διατηρεί με τα οργανωμένα σωματεία των εργαζομένων.

Καθώς αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επίσημη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπολογίζει ουσιαστικά στην υποστήριξη των πολιτικών συμμάχων του στα σωματεία των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιήσει μία επίδειξη δύναμης και προεκλογικής δυναμικής, σχολιάζει το “Politico.”

Από την άλλη μεριά, στην διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, λαμβάνουν μέρος στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας άλλοι 19 υποψήφιοι. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες με τις οποίες εκτιμάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Μπάιντεν εισέρχεται στον προεκλογικό αγώνα, έχοντας την υποστήριξη μιας καλής βάσης ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, που έχει την θέληση να τον υποστηρίξει.

Σε μία άλλη διάσταση, η υποψηφιότητα του Μπάιντεν φέρνει στο προσκήνιο την παραδοσιακή φύση της πολυσυλλεκτικής παρουσίας του, η οποία ίσως να του δημιουργήσει προβλήματα, στην διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα με την συμμετοχή ενός τόσου μεγάλου αριθμού υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι